QUIZ: How Many White Lies Did You Learn in School?

If you were raised in the United States, odds are you probably learned a version of history that low key (high key) favored whiteness, and even more daunting is your teachers might not have even realized it. That’s cause — you guessed it — the education system in the U.S. is run by white supremacy, as is the whole of, well, basically everything. Shout out to Betsy DeVos.

Now, a lot of us have already had that ‘Everything I learned was a lie!’ moment after grade school, but have you had the chance to relearn? Put on your thinking cap and sharpen your pencils. Don’t worry, it’s a judge free zone — unless you legit get like every one wrong. Then we will judge you. Just playin’. Enjoy!

Don’t peek at the answers, below, ya’ll.

 

1.Who were the original cowboys?

a) John Wayne an’em

b) European settlers to the American West

c) Vaqueros from Mexico

 

2. Who was the first black, transgender model to land a major beauty campaign in the U.S.?

a) Caitlyn Jenner

b) Tracey Norman

c) Janet Mock

 

3. What was Black Wall Street?

a) A black-owned bank in 1920s Bronx, New York that worked as alternative to the infamous Manhattan’s Wall Street

b) The remix to Migos’s Bad & Boujee

c) A community in 1900s Tulsa, Oklahoma featuring the most successful black economy and community in U.S. history, later burned down in 1921.

 

4. Activist Martin Luther King Jr., Tv Icon Oprah and notable author Toni Morrison all have this thing in common.

a) They all went to Harvard.

b) They all went to HBCUs (Historically Black Colleges and Universities).

c) They were all in the same weekly book club. It was lit.

 

5. Who was Sarah Saartjie Baartman?

a) The first black woman to perform open heart surgery

b) A black, South African woman put on display by European ‘freak shows’ for her typically African features

c) She invented the Super Soaker, duh.

 

6. Betty Boop is white.

a) True

b) False

c) “There is no race but the human race.”

 

7. Bayard Rustin is a notable person in black history for what reason?

a) He was a black, openly gay civil rights leader who worked closely with Martin Luther King, Jr.

b) Rustin was an award winning fiction writer.

c) He made it in white, corporate United States without cooning. Like…that is a feat in and of itself.

 

8. Where did the modern U.S. number system come from?

a) Indian mathematicians, between the 1st and 4th centuries.

b) the Greeks.

c) A F R I C A.

 

9. The Emancipation Proclamation ended all slavery in the United States.

a) True

b) False

c) Was slavery a real thing?

 

10. The U.S. ‘feminine Asian man’ stereotype came from…

a) Early American U.S. laws that blocked Asian men from the majority of the job market.

b) They’re just more feminine, I guess.

c) That’s a stereotype?


 

If you answered…

1-3 correctly: You’re not alone. You and basically errbody’s been fooled by white supremacy at least once.

4-6 correctly: Nice, nice. You knew more than most as a kid, but like, how sway? Props.

7-10 correctly: Where did you go to school, Black Power, USA? Real Talk, America? Congratulations. You are one of like five other people in the world who actually grew up without #alternativefacts.

Answers:

  1. B
  2. C
  3. C
  4. B
  5. B
  6. B
  7. A
  8. A
  9. B
  10. A
Liked it? Take a second to support Quntfront on Patreon!

One thought on “QUIZ: How Many White Lies Did You Learn in School?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *